Política 16/05/2014

El govern espanyol exigeix a Magdalena Álvarez que assumeixi la seva "responsabilitat" i dimiteixi del BEI

Sáez de Santamaría assenyala que "la seva situació és molt compromesa". Álvarez, imputada pel cas dels ERO a Andalusia, és vicepresidenta del Banc Europeu d'Inversions des del 2010

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol ha tornat a demanar aquest divendres, però ara amb un to més contundent, que l'exministra de Foment Magdalena Álvarez, imputada pel cas dels ERO a Andalusia, deixi la vicepresidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI), un càrrec que ocupa des del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáez de Santamaría, ha assenyalat que "la seva situació és cada vegada més compromesa" i per això li demana "responsabilitat", ja que es tracta d'un càrrec que Espanya comparteix amb Portugal.

La vicepresidenta, preguntada si Madrid mourà fitxa per obligar-la a dimitir, ha dit que "el BEI té els seus propis mecanismes i que, arribats a aquest punt, pel prestigi de la institució i el respecte als estats, s'haurà d'adoptar una decisió".

Des del juliol del 2013 que l'exministra de Foment està imputada per l'escàndol dels ERO a Andalusia i la jutge li ha imposat una fiança civil de 29 milions d'euros.

stats