Política 15/06/2011

Zapatero, disposat a negociar el traspàs de les beques a Catalunya

El president espanyol s'ha compromès amb CiU a abordar aquesta qüestió abans d'acabar la legislatura

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que compleixi la lletra de l'Estatut i cedeixi la competència de beques a la Generalitat de Catalunya. El cap de l'executiu ha admès que espera arribar a "un acord definitiu" abans d'acabar el mandat, que, per Zapatero, ha de ser al mes de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha reconegut que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que dóna la raó a les pretensions catalanes i que, per tant, cal buscar una solució al bloqueig actual, que ja s'ha plantejat de manera reiterativa en òrgans bilaterals Estat-Generalitat. La part catalana la presideix ara Josep Antoni Duran i Lleida. Mentre no arriba aquest traspàs, el president espanyol ha defensat aferrissadament la seva gestió i ha assegurat que en els últims 5 anys les beques a Catalunya han augmentat de 136.000 a 189.000. Això suposa un 11,4% del total estatal.

A la sessió de control al Congrés, Mariano Rajoy ha reclamat a Zapatero que deixi de pensar "en els interessos de Rubalcaba" i convoqui eleccions perquè, al seu parer, el govern actual no és capaç ni de generar confiança, ni crèdit, ni llocs de feina. El president li ha reclamat que el PP també contribueixi a llençar missatges positius als mercats.

En resposta a la diputada d'ICV Núria Buenaventura, el cap de l'executiu espanyol ha reiterat la seva opinió favorable a una taxa que gravi les transaccions financeres internacionals.

stats