Política 13/06/2014

Hisenda replica a Catalunya que la Comunitat de Madrid té un dèficit fiscal més alt

El govern espanyol encara no ha analitzat amb atenció les balances presentades per la Generalitat

Agències
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha afirmat aquest divendres que no ha analitzat encara el mètode utilitzat per la Generalitat per dir que Catalunya té un dèficit fiscal de 15.000 milions d'euros, però creu que, amb la mateixa metodologia, el de la Comunitat de Madrid seria més gran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sé si ha fet una anàlisi d'altres comunitats autònomes, però temo que amb una anàlisi mínimament objectiva, si un ho analitza amb la mateixa metodologia, els comptes de la Comunitat de Madrid serien superiors als catalans", ha dit en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Collell, va dir ahir que el dèficit fiscal català es va situar el 2011 entre el 5,7 i el 7,7% del PIB de Catalunya, la qual cosa equival a una quantitat entre 11.087.000 i 15.006.000 d'euros segons el mètode de càlcul que s'utilitzi, el de càrrega-benefici o el de flux monetari, respectivament.

Beteta ha afirmat que el seu departament encara no ha tingut temps de valorar l'estudi català, ni la seva metodologia, ni quines partides s'han tingut en compte i quines s'han exclòs. A més, ha destacat que a l'hora de calcular les balances fiscals cal tenir clar si es tracta de veure la distribució de la despesa pública o quina distribució han de tenir els impostos en relació amb la de la despesa.

A més, ha avançat que les balances encarregades pel ministeri d'Hisenda a l'equip coordinador pel professor Ángel de la Fuente s'exposaran aquest mes de juny, després d'introduir millores arran del seminari que es va celebrar a Girona. Un cop publicades, ha dit, es podran analitzar "de manera tècnica" els diferents mètodes i treure'n conclusions.

stats