Publicitat
Publicitat

Interior amenaça Bildu amb la il·legalització

Fernández avisa que subvencionar un documental sobre presos d'ETA pot ser motiu per quedar fora de la llei

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha amenaçat Bildu d'impulsar un procés d'il·legalització d'aquesta formació si no corregeix algunes de les seves decisions, com ara l'acord de l'Ajuntament de Sant Sebastià, que governen els abertzales, de subvencionar amb 9.000 euros un documental sobre els presos d'ETA.

Fernández opina que aquest comportament violenta la llei de partits, segons la lectura que en va fer el Tribunal Constitucional a la seva darrera sentència, la que va permetre la legalització de Sortu. La sentència, que va dividir el TC, incloïa una sèrie de requisits que havia de complir la formació abertzale per seguir sent legal. Uns requisits que Fernández entén que també es fan extensius a Bildu, que el TC també va legalitzar en el seu moment (abans de les eleccions del 22 de maig de 2010) per la mínima.

" Bildu pot incórrer en l'incompliment d'una de les conductes del fonament jurídic 15, que persegueix l' 'enaltiment dels autors d'accions terroristes o la seva presentació com a víctimes o herois , en especial les conductes que realitzin els que, que estant en llocs institucionals , les autoritzen o toleren , així com la realització d'actes públics que comportin descrèdit , menyspreu o humiliació de les víctimes o dels seus familiars '", ha recordat el ministre obrint la porta a instar el procés d'il·legalització.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT