Política 25/04/2011

El PP reclama ara la impugnació de tota la candidatura de Bildu

Els populars espanyols asseguren que els informes policials han aportat proves que la coalició està vinculada a l'antiga Batasuna

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa salut del Pacte Antiterrorista que van signar el PP i el PSOE penja d'un fil. Aquesta corda tan fina és el futur de Bildu, la coalició abertzale que integra Eusko Alkartasuna, Aternatiba i membres independents de l'esquerra independentista. "Esperem que el govern impugni també tota la candidatura completa", ha reclamat avui la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal perquè entén que és continuació clara de l'antiga Batasuna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 del partit ha admès que aquest és un graó més en la contundència del seu discurs, després que l'exministre Jaime Mayor Oreja i l'expresident espanyol José María Aznar hagin elevat la duresa del to contra el ministeri de l'Interior. Pel PP, els informes policials que s'han filtrat a la premsa justifiquen que "si es poden impugnar llistes, també es pot fer amb tota la candidatura". Una qüestió que alguns experts posen en dubte perquè la llei de partits, d'entrada, no permet il·legalitzar coalicions. A més, formacions com EA tenen una llarga i acreditada trajectòria democràtica.

El PP ha tornat a carregar les tintes contra els qui van autoritzar la sortida a presó de l'etarra Antón Troitiño, ara amb una ordre de recerca i captura. Per Cospedal és evident que "no s'ha actuat amb la dil·ligència deguda". La secretària general s'ha sumat, amb certa distància, a la reivindicació d'alguns dirigents del PP que es pregunten perquè el CNI no va seguir Troitiño a la sortida de presó per evitar que desaparegués.

stats