Publicitat
Publicitat

EUSKADI BUSCA LA PAU

Els bisbes bascos demanen a ETA un "penediment veritable"

Els tres prelats emeten una homilia coincidint amb els moviments abetzales de reconciliació amb les víctimes. La idea era fer una pastoral, però no es van posar d'acord

Els tres bisbes del País Basc han acordat avui una homilia conjunta en què demanen que els terroristes d'ETA sentin un "penediment veritable" que els porti a una "petició sincera" de perdó i que les víctimes de la seva violència puguin oferir aquest "perdó sanador que, sense anul·lar les exigències de la Justícia, la supera".

Aquesta reflexió forma part de l'homilia conjunta sobre el final del terrorisme que els prelats bascos José Ignacio Munilla (Sant Sebastià), Mario Iceta (Bilbao) i Miguel Asurmendi (Vitòria) pronuncien avui en cadascuna de les seves diòcesis amb motiu de la celebració d' una trobada per la pau i la reconciliació promoguda després del final de la violència d'ETA. L'acte coincideix amb diversos moviments de l'esquerra abertzale en les darreres setmanes en el camí de la reconciliació amb les víctimes de totes les violències que, durant els darrers 50 anys, ha patit Euskadi.

En el text, titulat 'Busca la pau i vés-li al darrere', els bisbes asseguren que l'anunci per part d'ETA del final definitiu de la seva violència l'octubre de l'any passat ha estat acollit amb "satisfacció i esperança", encara que matisen que ells desitgen i demanen la " desaparició definitiva" de l'organització armada.

Munilla, de tendència molt conservadora, ha estat el primer a llegir el document aquest migdia a l'església Iesu de Sant Sebastià, mentre que Iceta ho farà a les cinc de la tarda a la Parròquia del Carme de Bilbao i, una hora després, Asurmendi pronunciarà l'homilia a la parròquia de Sant Miquel de Vitòria. La idea inicial era emetre un document pastoral, i, per tant amb més valor doctrinal, però la divisió entre els tres bisbes ho hauria frenat. Iceta i Asurmendi volien un text més obert, però Munilla no volia anar tan enllà.

RE

Més continguts de