Política 26/02/2011

Blanco titlla el PP de "friquis i anarcoides" per oposar-se als 110km/h a les autovies i autopistes

El vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment creu que l'oposició està tenint una actitud "irresponsable"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl número dos del PSOE, el ministre José Blanco, creu que el PP té una actitud entre "friqui i anarcoide" per oposar-se a la "mesura transitòria" d'establir els 110km/h com a velocitat màxima a les autovies i autopistes per estalviar combustible. La iniciativa la va aprovar ahir el consell de ministres per fer front a una eventual manca de carburant per les revoltes a Líbia, un dels principals països exportadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Andalusia, Blanco ha carregat amb duresa contra la negativa del PP a donar suport a aquesta mesura, que els populars van qualificar de "prohibició soviètica" i d'"ocurrència" del president Rodríguez Zapatero. Pel vicesecretari general socialista, el PP té una actitud "irresponsable", impròpia de qui aspira a governar a l'Estat espanyol.

Segons Blanco, Mariano Rajoy i Javier Arenas, el líder del PP andalús, són "els dos últims dinosaures" de l'etapa de govern de José María Aznar i simbolitzen, a parer seu, la dreta més "arcaica i retrògrada". Per això ha animat el PSOE a no deixar-se endur pel "derrotisme" i apostar per la "determinació" per capgirar les enquestes i provar de guanyar les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.

stats