Política 06/05/2011

El PSOE no dóna la batalla per perduda i el PP vol una victòria incontestable

El número 2 del PSOE, José Blanco, ha obert campanya al centre de Madrid i el líder del PP, Mariano Rajoy, a Sevilla

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl número 2 del PSOE, José Blanco, ha obert campanya al centre de Madrid amb els candidats a la presidència de la Comunitat i de l'ajuntament, Tomás Gómez i Jaime Lissavetzky. El ministre de Foment ha assegurat que "no hi ha batalla perduda, només la que no es produeix". Per això, ha reclamat a la militància un esforç per aconseguir fins a l'últim vot per acabar políticament amb una "dreta extrema" que no té "autoritat, ni moral" perquè ha estat incapaç d'ajudar al govern espanyol en la lluita contra crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Blanco ha reivindicat el PSOE com el partit dels "qui no ho tenen tot". Sobre l'ajuntament de la capital espanyola, ha demanat un canvi de color polític per abaixar "els fums" de l'alcalde Alberto Ruiz-Gallardón, en referència als alts índexs de contaminació a la ciutat.

El candidat a la Comunitat de Madrid, Tomás Gómez, amb un discurs molt d'esquerres (el que li va permetre guanyar les primàries enfront Trinidad Jiménez) ha acusat Esperanza Aguirre, la candidata del PP, de ser "classista", de fer un projecte "de dalt i a baix". Assegura que la seva victòria serà la de la gent "comuna" perquè "la llibertat es construeix des de la igualtat" i que això necessita una clara defensa de l'estat del benestar que, segons ha dit, garanteixen els socialistes.

El PP, a Andalusia

Des de Sevilla, el líder del PP, Mariano Rajoy, ha reclamat el vot, no només dels convençuts del seu partit, sinó dels qui no els han donat mai suport. Assegura que ara és un exercici de massa "generositat" votar el PSOE i s'ha presentat com la garantia perquè l'atur sigui "una trista història del passat". L'acompanyaven el candidat a l'alcaldia de la ciutat, Juan Ignacio Zoido –amb bones perspectives per guanyar i governar– i el president del partit a Andalusia, Javier Arenas.

A Madrid, Esquerra Unida ha fet el seu primer acte electoral i ha defensat l'existència d'un tercer espai polític més enllà dels dos grans. El seu coordinador general, Cayo Lara, ha demanat el vot perquè "no ens robin la democràcia i el futur".

stats