Política 16/05/2011

Blanco assegura que els votants del PSOE són més "mandrosos" que els del PP

El vicesecretari general socialista espera que els indecisos es decantin per donar suport al seu partit

Joan Rusiñol
1 min

MadridComença la segona i decisiva setmana de campanya electoral i el PSOE espera poder convèncer a l'elevat nombre d'indecisos perquè es decantin per donar suport a la seva formació. El número 2 del partit, José Blanco, ha donat avui la seva explicació del perquè els socialistes no tenen encara mobilitzat tot el seu electorat. Segons ha explicat en una trobada amb periodistes a la seu de Ferraz, el votant del PSOE és més "mandrós" que el del PP a l'hora de "decidir i de participar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del partit han matisat després el sentit de les paraules de Blanco. Asseguren que es referia al grau d'exigència més elevat que, a parer seu, tenen els votants d'esquerres respecte dels de dretes. Tot i això, el PSOE creu que hi ha marge per a la remuntada i que "mentre el PP celebra cada dia [les enquestes]" ells ho celebraran la nit del 22. "Hi ha partit", ha dit.

Sobre les manifestacions que ahir van omplir Barcelona i Madrid, Blanco ha assegurat que comprèn i comparteix la indignació dels manifestants però ha demanat que no es posin tots els partits polítics al mateix sac. Per ell, el PSOE és la garantia del manteniment de l'estat del benestar contra aquells que "han compartit taula i coberts amb els de la cobdícia i l'especulació".

Avui l'acte central de campanya socialista el protagonitza el president espanyol, Rodríguez Zapatero, aquest vespre a Sevilla.

stats