DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 18/07/2011

Carles Bonet no aconsegueix els avals per optar a presidir ERC i deixa via lliure a Junqueras

L'exsenador carodista es retira de la cursa congressual després de no assolir el llistó del 5% d'avals de la militància. Ho atribueix en part al reglament aprovat pel consell nacional del partit

M.colomer
1 min

BarcelonaOriol Junqueras i Marta Rovira ja tenen via lliure sense obstacles per ser president i secretària general d'ERC. L'exsenador carodista Carles Bonet ha anunciat aquest matí la retirada in extremis del procés congressual el mateix dia que acaba el termini de presentació dels avals per optar a liderar el partit. Bonet i la seva candidata a secretària general, Roser Cavaller, han recollit 230 avals, just el 3% de la militància d'ERC. Els en calien poc menys de 400.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'"excés de mala llet" d'ERC

Tant Bonet com Cavaller han atribuït el resultat en part al reglament intern del congrés que va aprovar el consell nacional i als dèficits democràtics interns d'ERC, malgrat que és un partit assembleari i l'únic que tria líders per sufragi universal de la militància. "ERC és un partit amb excés de mala llet i dèficit democràtic", ha sentenciat.

Bonet i Cavaller han entregat aquest matí una carta al president de la sindicatura electoral d'ERC, Carles Mundó, anunciant la seva renúncia. En roda de premsa, Bonet ha assegurat que no tenen cap intenció de deixar ERC, perquè el continuen considerant "el bon partit de les esquerres catalanes".

Junqueras, en marxa

Al mateix temps que Bonet i Cavaller anunciaven la renúncia, la que ara ja és la única candidatura a liderar ERC, la de Junqueras i Rovira –amb el vistiplau de l'entorn de Joan Puigcercós, Jordi Portabella i Ernest Benach–, lliurava els seus avals. Tripliquen els avals reglamentaris. Ara la sindicatura electoral del partit els ha de validar abans del dimecres 20.

stats