Política 22/06/2011

Bono renya el PSC

El president del Congrés assegura que als socialistes les coses els van malament quan volen imitar "els nacionalistes"

1 min

El president del Congrés, José Bono, ha recuperat el discurs d'una part del PSOE contra el tripartit. En una entrevista al canal 24 hores de TVE, el dirigent socialista ha assegurat que quan les coses es fan bé, la victòria electoral és possible, malgrat el context econòmic tan advers pels qui governen. Per aguantar l'embranzida, ha recomanat al PSOE que tingui discurs propi i que no provi d'imitar "els nacionalistes" perquè és aleshores quan les coses "van maldades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono ha tornat a treure l'exemple del govern d'esquerres de Catalunya: "Fixi's en Catalunya, no vam arribar ni al 19% del vot [a les eleccions al Parlament]. És clar que vam tenir vuit anys de tripartit [en realitat van ser 7] i això es paga", ha assegurat en referència als resultats del PSC. Bono, però, no ha explicat el 23% dels vots a Múrcia o el 29% a Castella-Lleó on suposadament no han fet aquest seguidisme.

També ha carregat amb molta duresa contra la decisió d'Esquerra Unida de no permetre un govern d'esquerres a Extremadura. Creu que la decisió és gairebé irreversible vist el cas que els tres diputats autonòmics han fet al coordinador federal, Cayo Lara: "Esquerra sí que ho és, ara unida...", ha ironitzat. També s'ha preguntat, sarcàstic, què passaria si Lenin o Marx aixequessin el cap i veiessin com actua la formació comunista.

Com a conclusió, ha dit que ell –a títol individual– és partidari de buscar complicitats amb el PP i no dependre tant dels grups minoritaris.

stats