COMPAREIXENCES PARLAMENTÀRIES DELS CONSELLERS
Política 16/02/2011

Bozal assegura que ha lluitat molts anys contra el centralisme de Madrid

La diputada de C's, Carmen de Rivera, ha mostrat “màxima confiança” amb el nomenament de la consellera, envers les crítiques d'ERC i ICV

Núria Martínez
1 min
Pilar Fernández Bozal.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha assegurat en la seva primera compareixença en comissió al Parlament que com a advocada de l'Estat ha lluitat molts anys contra el centralisme de Madrid. Segons ha explicat la consellera, ascendir en la carrera funcionarial “és molt difícil des de Barcelona” i ha reconegut que ha hagut “d'administrar la pobresa de les províncies”, ja que a Madrid, quan es parla de despesa “Barcelona és tractada igual que Huelva”. Bozal ho ha explicat en referència a les crítiques fetes per ERC i ICV-EUiA, que li han retret el seu recurs contra la consulta sobiranista d'Arenys de Munt el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Aragonès, d'ERC, li ha recriminat que comparés les consultes “amb funerals de terroristes” i que digués que podien crear “inestabilitat social i política”. També li ha preguntat si votarà el proper 10 d'abril a la consulta que es farà a Barcelona. Alhora, Jaume Bosch, d'ICV, li ha retret que actués amb una “postura tèbia davant els drets nacionals de Catalunya” i li ha preguntat si el president de la Generalitat, Artur Mas, era conscient del seu paper en el recurs judicial contra Arenys quan la va designar consellera.

En canvi, la diputada de C's, Carmen de Rivera, ha mostrat “màxima confiança” amb l'advocada de l'Estat envers les crítiques d'ERC i ICV pel seu nomenament, i ha demanat que no hi hagi cap requisit lingüístic per treballar a Catalunya. Segons ella, no hi ha conflicte lingüístic als jutjats. De Rivera però, sí que ha criticat les multes per no retolar en català a alguns comerços.

stats