Política 04/06/2015

Guanyem Badalona en Comú, PSC, ERC i ICV-EUiA anuncien l'acord per fer fora Albiol de l'alcaldia de Badalona

Com ja era previsible, Dolors Sabater (Guanyem) serà la futura alcaldessa de Badalona

Acn
1 min
Jaume Asens, en primer terme, amb Teresa Forcades, David Fernández i la candidata de Guanyem Badalona en Comú Dolors Sabater, en un míting de campanya / PERE VIRGILI

BadalonaLa cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, serà la pròxima alcaldessa de Badalona, en substitució de Xavier García Albiol (PP). Tot i que aquest era un escenari previsible després de les eleccions del 24-M, l'acord d'investidura s'ha fet efectiu aquest dijous durant la primera reunió a quatre bandes entre els equips negociadors de Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA. Les converses entre els partits, però, continuen a partir d'aquest mateix divendres i s'allargaran durant la pròxima setmana. Diferents comissions formades per membres de les quatre forces treballaran en els pròxims dies per definir la composició i el programa del futur govern municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest escenari, Guanyem Badalona emplaça l'alcalde sortint, Xavier García Albiol, a convocar la mesa de traspàs de poders. "L'objectiu és tornar la transparència a l'Ajuntament i seguir donant tota la informació als mitjans i a la ciutadania, tal com està fent Guanyem Badalona en Comú en les negociacions amb la resta de partits", expliquen a través d'un comunicat.

D'altra banda, tot i garantir-se la investidura, la formació seguirà les converses amb CiU i C's la setmana vinent amb el desig d'ampliar els suports al ple del 13 de juny.

stats