Política 17/06/2011

Una jutgessa de Badalona cita Albiol per declarar com a imputat per xenofòbia

El nou alcalde anirà al jutjat el 7 de setembre per respondre sobre uns pamflets que vinculaven delinqüència i els gitanos romanesos

Acn
1 min

BarcelonaUna jutgessa de Badalona ha citat a declarar el proper 7 de setembre el nou alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, com a imputat per un delicte d'incitació a l'odi racial i xenofòbia. Albiol haurà de respondre sobre uns pamflets que el seu partit va repartir vinculant els gitanos romanesos de la ciutat amb la delinqüència. SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya van interposar una querella, però inicialment la jutgessa la va arxivar al març. No obstant això, l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir el cas, i ara la jutgessa l'haurà d'interrogar. També ho farà probablement el fiscal de delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguilar ja li va prendre declaració a Albiol a l'octubre, però la querella presentada a Badalona per les dues entitats mencionades el va obligar a inhibir-se. La jutgessa va arxivar la causa basant-se en una sentència que va absoldre el propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, en la qual s'al·legava que la provocació a l'odi racial ha de ser directa i no pas genèrica.

Però l'Audiència no ho va veure igual i va considerar que hi podia haver una col·lisió de drets entre la llibertat d'expressió d'Albiol i el dret a l'honor dels gitanos romanesos.

stats