Política 20/03/2017

El consell comarcal del Baix Llobregat s'adhereix al Pacte pel Referèndum

L'ens local se suma al manifest que reivindica una consulta sobre el futur polític de Catalunya gràcies a l'absència d'un regidor de C's i dos del PP

Ara
1 min
Els participants a la cimera, reunits a l'Auditori del Parlament

BarcelonaEl consell comarcal del Baix Llobregat s'ha adherit aquest dilluns al Pacte Nacional pel Referèndum, que pilota l'exdiputat socialista Joan Ignasi Elena, i que propugna un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'estat espanyol. L'ens local se suma així al manifest que promou el Pacte i que assumeixen els independentistes però també els comuns, a més d'altres entitats socials, sindicats i associacions empresarials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, aquesta adhesió s'ha produït per l'absència de tres representants -dos del PP i un de C's-, que no han assistit al plenari i ha propiciat que la resta aprovessin el suport al manifest. Hi han votat a favor 18 consellers (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) enfront de 16 en contra (PSC, PP i C's), segons expliquen des del Pacte Nacional pel Referèndum.

El Pacte pel Referèndum buscarà complicitats a l'Estat per a una consulta "vinculant i efectiva"Si hi haguessin estat presents els tres representants de C's i PP, els contraris al referèndum haguessin guanyat la votació. El president del Consell, Josep Perpinyà i Palau, del PSC, s'ha oposat a l'adhesió del Pacte tot i que com a alcalde de Sant Just Desvern hi va votar a favor.

El Consell Comarcal està governat per un pacte entre el PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU. Mentre que a l'oposició s'hi situa el PP, Ciutadans i la CUP.

stats