Política 06/02/2015

Baixa participació en la votació per aprovar que Podem vagi a les eleccions amb Guanyem a Barcelona

Menys d'un 20% dels simpatitzants del partit participen en les consultes de Barcelona i Sabadell, mentre que la de Sant Cugat ha quedat nul·la en no arribar al 10% mínim

Ara
1 min
Iglesias i Ada Colau es van reunir ahir i van coincidir a afirmar que la “revolució democràtica” s’obre pas a l’Estat i a Barcelona.

BarcelonaBaixíssima participació en les tres consultes a Catalunya per aprovar que els cercles locals de Podem concorrin a les eleccions municipals sota un altre paraigua. A Catalunya, només tres municipis han tirat endavant aquest procés participatiu: Barcelona, Sabadell i Sant Cugat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Barcelona hi ha participat el 18,9% dels electors, i s'ha aprovat que Podem conflueixi a Guanyem amb un 91,25% dels vots a favor. Dels 9.905 simpatitzants de Podem, 1.727 han votat que sí, mentre que 150 han votat que no.

A Sabadell, la participació ha sigut del 19,7%, perquè d'un total de 1.288 inscrits només s'han recollit 224 vots a favor i 30 en contra. En aquest cas, però, no està clar sota quina candidatura confluirà Podem, perquè la pregunta a respondre era: "Donaries suport a una agrupació d'electors a Sabadell les properes eleccions municipals?", sense concretar quina serà aquesta formació.

La votació de Sant Cugat, que tampoc preguntava per cap candidatura en concret, ha quedat nul·la, perquè no s'ha assolit el mínim del 10% de participació. De 412 inscrits, hi han votat 37 persones, un 8,9%.

stats