Publicitat
Publicitat

Ballart (PSC) acorda amb el Govern els locals de la Generalitat que obriran l'1-O a Terrassa

L'alcalde s'ha reunit amb dos consellers de l'executiu català per pactar els punts de votació

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha acordat amb la Generalitat els punts titularitat de l'executiu català on els ciutadans d'aquest municipi podran exercir el seu dret a vot l'1-O. El batlle ho ha anunciat en un comunicat que ha difós a través de les xarxes socials i on ha indicat que abans que el Govern convoqués el referèndum el 7 de setembre, va acordar, juntament amb el tinent d'alcalde Miquel Sàmper (PDECat) i dos consellers de la Generalitat, quins serien els punts de votació en aquest municipi. Ballart ha assegurat que els egarencs podran votar "en condicions equivalents pel que fa a quantitat i desplaçament com en qualsevol contesa electoral". L'alcalde ha aprofitat per lamentar les desqualificacions que ha rebut les últimes setmanes i ha fet una crida a la "calma" en considerar que "en un clima de crispació i enfrontament res del que resulti serà del tot positiu i constructiu".

Ballart ha explicat que entre dimarts i dimecres de la setmana passada, 5 i 6 de setembre, abans que el Govern fes oficial la convocatòria del referèndum, va reunir-se amb dos consellers de l'executiu català per pactar quins serien els locals de la Generalitat on els egarencs podrien anar a exercir el seu dret a vot l'1 d'octubre. "Vaig acordar, juntament amb el tinent d'alcalde, Miquel Sàmper, els llocs de votació a Terrassa", ha afirmat Ballart, que ha remarcat que es tracta de locals de "titularitat de la Generalitat i d'altres".

L'alcalde ha explicat que el 20 de setembre el Govern farà públics els punts de votació i ha remarcat que garantiran que els ciutadans podran exercir el vot "en condicions equivalents pel que fa a quantitat i desplaçament com en qualsevol contesa electoral". En aquesta línia ha assegurat que els representants del PDECat i ERC del Govern i de Terrassa estan "del tot d'acord".

El batlle ha recordat que aquest referèndum l'organitza la Generalitat, i que és aquest executiu el que ha d'establir els punts de votació. També ha subratllat que el govern de Terrassa "no posarà en risc la seguretat de cap treballador municipal". Amb tot ha assegurat que "l'Ajuntament de Terrassa l'1-O garantirà l'ordre públic i el normal funcionament de la ciutat, i respectarà qui vulgui votar i qui no vulgui fer-ho". 

"M'han dit que marxi de Terrassa"

A l'escrit Ballart ha assegurat que els últims dies ha rebut insults i desqualificacions pel seu posicionament envers el referèndum. "M'han dit que sóc un botifler, un venut, un covard, un cagueta i un traïdor. També m'han dit que sóc un 'sociata' de merda, que sóc 'bassura' i que faig pudor de caqueta. M'han suggerit que marxi fora de Terrassa, que no em tornaré a despertar, que sóc un mal català, un imbècil, un indigne, un tros de merda i un 'maricón' fastigós, entre moltes altres coses. Han qüestionat la meva condició sexual i han traspassat el límit ficant-se amb la meva parella i els meus pares", ha revelat. 

Considera que aquests atacs no responen a un model de societat "basat en la convivència i la cohesió del futur" i recorda que quan va accedir a l'alcaldia el 10 de desembre del 2012 va afirmar que volia ser l'alcalde de tothom. "Malgrat la polarització que s'està produint ho seguiré sent i fent segons els meus principis i valors, per molt difícil que sigui fins a l'últim dia, i estaré ferm davant de molts interessos diversos, encara que això em porti a la incomprensió o a la mateixa pèrdua de l'alcaldia", ha subratllat.

El batlle ha reiterat la seva condició de "federalista, no independentista" i ha dit que està convençut que cal canviar les relacions entre Catalunya i Espanya. "Crec en la democràcia participativa com a únic garant de la sobirania de la gent; m'hauria agradat que s'hagués fet d'una altra manera, per una banda i l'altra, i crec que s'haurien de recollir més sensibilitats", ha indicat. Finalment ha acabat el missatge demanant "calma" en considerar que "d'un clima de crispació i enfrontament res del que en resulti serà del tot positiu i constructiu".

Etiquetes

Més continguts de