POLÍTICA
Política 10/06/2011

Ballesteros diu que ha ofert en privat un acord d'estabilitat a CiU

El socialista repetirà alcaldia a Tarragona després de la renúncia de CiU i PP a pactar per entrar al govern. "M'he vist a l'oposició", confessa Ballesteros

Redacció
1 min
José Félix Ballesteros va celebrar efusivament que finalment podrà revalidar l'alcaldia de Barcelona.

BarcelonaEl fins ara alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, va saber aquest dijous que repetirà al capdavant de l'Ajuntament, després que CiU i PP hagin trencat les negociacions que mantenien per arribar a un acord i entrar al consistori. Ara que sap que serà alcalde una altra legislatura, Ballesteros ha confessat, en una entrevista a RAC1, que ha ofert en privat un acord d'estabilitat a CiU. “Jo posaré tot de la meva part perquè es produeixi i espero una resposta positiva”, ha dit, tot i que de moment governarà en minoria. Ballesteros admet que s'ha vist a l'oposició, “sobretot al principi d'aquesta setmana”. Per evitar que es produeixi una situació semblant a la que li ha tocat viure, Ballesteros ha dit que “hem de començar a treballar per un canvi en la llei electoral” que inclogui “respecte estricte a la voluntat majoritària”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de les eleccions municipals del 22 de maig, en què el PSC va obtenir 12 regidors, per 7 de CiU i la mateixa quantitat del PP, Ballesteros creia que repetiria alcaldia amb facilitat. “Jo m'hi veia des del primer moment però en els darrers dies semblava que tot això trontollava”, ha explicat. Dimecres a la nit, però, ja va rebre els primers “indicis” que el pacte CiU-PP s'allunyava i dijous la candidata convergent, Victòria Forns, l'hi va confirmar. Pel que fa a l'acord, Ballesteros ha opinat que “la gent hauria pensat que estan pensant més en el repartiment de cadires que en els interessos dels ciutadans”. El socialista vol arribar a un acord amb CiU per dotar el govern municipal de més estabilitat. “La sociovergència dependrà de la voluntat dels altres”, ha dit Ballesteros, que ha avançat, però, la seva voluntat de governar en minoria.

stats