Política 16/06/2014

Ballesteros: "Que el PSC bulli no vol dir que estigui en descomposició i destrossat"

El president de la gestora confia que el procés per triar un nou líder serà "un revulsiu" per al partit

Sara González
2 min

Barcelona"Que el PSC bulli no vol dir que estigui en descomposició i destrossat". Aquest és el diagnòstic que ha fet el president de la comissió gestora del PSC, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha afegit que està convençut que el final d'aquest procés de "debat obert" fins al congrés extraordinari per triar el relleu de Pere Navarro serà "un revulsiu per al PSC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent ha insistit que estaria més preocupat si aquest debat no s'estigués produint i ha assenyalat el procés com una oportunitat de "radicalitat democràtica" en el qual per primer cop els més de 20.000 militants triaran qui ha de ser el primer secretari. Per això, ha dit, el partit està "esperançat". Segons ell, el consell nacional d'ahir no va ser de crisi, sinó de "fer pinya" per construir un castell que serà alt i que tindrà "força, valor i seny".

Ballesteros ha deixat clar que la gestora té un paper autònom i esmerçarà esforços a garantir una "estricta neutralitat" i, per tant, no opinarà sobre els possibles candidats que aspirin a liderar el PSC. Amb tot, ha expressat el seu "reconeixement sense fissures" a la tasca feta per Pere Navarro al capdavant del PSC, especialment per la seva fita d'haver aconseguit que el PSOE hagi acceptat la proposta de reforma federal de la Constitució. També ha deixat clar que ell no era partidari del congrés extraordinari i que s'ha mantingut lleial a Navarro "en tot moment".

Del 18 de juny a l'1 de juliol els candidats que en les properes hores facin el pas recolliran els avals. La votació dels militants serà el 13 de juliol, mentre que el congrés per triar els components de la direcció serà el 19 de juliol.

stats