Política 06/02/2012

Balmón: "Molta gent surt derrotada d'aquest congrés, sobretot els que volien un projecte renovador"

L'alcalde de Cornellà, en una entrevista a RAC1, se suma a la veu de José Zaragoza i identifica la victòria de Rubalcaba com la derrota del canvi dins el socialisme espanyol

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Cornellà i membre de l'executiva del PSC, Antonio Balmón, ha explicat a 'El món a RAC1' que no està satisfet amb el resultat del congrés socialista espanyol perquè "moltes persones n'han sortit derrotades", sobretot aquelles que volien "un projecte renovador", cosa que ell i la majoria del PSC veien en la figura de Carme Chacón com a líder espanyola del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més agosarat que Zaragoza, que s'haurà d'asseure amb la nova executiva socialista federal a Madrid, Balmón confessa que no s'hi "identifica", així com ja ho han fet públic altres destacats socialistes com Juan Alberto Belloch o Pere Navarro. Creuen que Rubalcaba no ha estat integrador en la selecció de les persones que han de governar el partit a partir d'ara, que les veuen massa properes al nou líder.

Per últim, Balmón ha denunciat pressions en favor de Rubalcaba i ha opinat que durant el congrés s'han "traspassat fronteres". En aquest sentit, també ha recordat les declaracions de l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que va qualificar Chacón de "Zapatero amb faldilles".

Ara per ara, diu Balmón, que el que ha de fer Carme Chacón és estar a casa seva "amb la seva família i amb el seu fill", justificant així que hagi suspès "per cansament" algun compromís amb mitjans de comunicació aquest dilluns. "Després ja es veurà", ha dit en referència al futur polític de la candidata a liderar el PSOE.

stats