Política 10/12/2013

Balmón creu que seria una "broma" que CiU no volgués preguntar sobre la independència

El número dos del PSC sentencia que el "vodevil" que estan protagonitzant CiU i ERC "ha liquidat absolutament la consulta"

Acn
1 min

Cornellà de LlobregatEl secretari d'acció política del PSC i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, consideraria "una broma" que finalment CiU no s'avingués a incloure una pregunta directa sobre la independència en la consulta per decidir el futur polític de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no ho fa, seria una broma", ha assegurat Balmón, que ha afegit que seria "incoherent" amb el posicionament del Govern. Balmón ha criticat la negociació per concretar la data i pregunta que estan duent a terme els partits que defensen la consulta."Amb tot aquest vodevil, ERC i CiU han liquidat absolutament la consulta", ha sentenciat.

"Ja s'ho faran, perquè nosaltres ja fa temps que hem baixat d'aquest carro", ha deixat anar. El número dos del PSC creu que és coherent que ERC defensi una pregunta sobre la independència en la consulta i no veu com una amenaça que el grup independentista pressioni el Govern i CiU vinculant aquesta qüestió a donar o no suport als pressupostos per al 2014.

"El que em sembla més incoherent no és la pregunta, sinó que ERC pugui validar uns pressupostos antisocials per una data i una pregunta sobre una cosa que no es farà", ha afirmat. Balmón també ha qüestionat el paper d'ICV en tot aquest procés i s'ha preguntat si la formació ecosocialista estarà finalment disposada a ajudar també en l'aprovació d'uns pressupostos, ha reiterat, que són "antisocials". Amb tot, ha criticat que aquestes formacions estiguin anant cap a un camí "on ja ningú vol parlar clar a la gent" i "tot s'està enredant".

stats