Política 13/11/2014

Baltasar Garzón, sobre el cas dels crims franquistes: "Si es denega l'extradició, s'haurien d'investigar i jutjar els fets aquí, però ens topem amb la llei d'amnistia"

L'ex jutge de l'Audiència Nacional denuncia a 'El món a RAC1' la "falta de respecte a la separació de poders" després que el govern espanyol hagi avançat la seva intenció de no extradir els 20 càrrecs franquistes imputats i sol·licitats per la justícia argentina

Ara
1 min

BarcelonaL'ex jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón considera una "falta de respecte a la separació de poders" el fet que el govern espanyol hagi avançat la seva intenció de no extradir els 20 càrrecs franquistes imputats i sol·licitats per la justícia argentina. Ho ha dit en una entrevista a 'El món a RAC1', en què ha afirmat que "si es denega l'extradició, s'haurien d'investigar i jutjar els fets aquí, però ens topem amb la llei d'amnistia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, ha qualificat d'"impecable" la postura de l'exministre Rodolfo Martín Villa, que ha assegurat que no es pensa "amagar" i que està disposat a declarar davant la jutge argentina que porta el cas.

Sobre la voluntat del govern espanyol de no extradir els càrrecs imputats, Garzón ha criticat l'"afany" constant del govern espanyol per "avançar-se i establir una posició que no li correspon". En aquest sentit, ho ha vinculat també amb el cas català, i ha lamentat el fet que fos la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, qui anunciés la intenció de la Fiscalia de presentar una querella contra el president Artur Mas i alguns consellers per l'organització del 9-N.

Garzón tenia oberta a l'Audiència Nacional una investigació sobre els crims de la Guerra Civil i el Franquisme quan va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 11 anys d'inhabilitació per haver ordenat escoltes entre els principals imputats en el 'cas Gürtel' i els seus advocats.

stats