Política 20/07/2014

El secretari general de l'ONU viatjarà al Pròxim Orient per intentar aturar la violència

Efe
1 min

Nacions UnidesEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, inicia aquest diumenge a Qatar una gira pel Pròxim Orient que també el portarà a Kuwait, El Caire, Jerusalem, Ramallah i Amman, en la qual mirarà d'impulsar el cessament de la violència entre israelians i palestins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ban, que divendres va anunciar el viatge per sorpresa, no descarta afegir més parades a la gira, ha indicat el seu portaveu en un comunicat.

Segons l'ONU, l'objectiu de Ban és "expressar solidaritat amb israelians i palestins i ajudar-los, en coordinació amb actors regionals i internacionals, a aturar la violència i trobar una via per avançar".

Encara Nacions Unides no ha detallat l'agenda de reunions del secretari general. Està previst que aquest mateix diumenge es reuneixi a Doha amb el president palestí, Mahmud Abbàs, que es troba a la capital qatariana per entrevistar-se, entre d'altres, amb el líder del moviment islamista Hamàs, Khaled Mechaal.

Ban passarà uns dies a la regió i no té previst tornar a Nova York fins a finals de la setmana, segons el seu portaveu.

Després del frustrat alto el foc proposat per Egipte -que Israel va acceptar, però que va ser rebutjat per Hamàs-, diversos actors regionals com Turquia i Qatar miren ara d'impulsar una nova iniciativa que posi fi a la violència a Gaza.

stats