Baños: "No sóc membre de la CUP: agafo aquesta responsabilitat amb molt d'honor"

La CUP estén la mà a Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot si "aposten per la ruptura" amb l'Estat i estan disposats a fer "el procés constituent"

El flamant cap de llista de la CUP per Barcelona, Antonio Baños, s'ha mostrat "molt il·lusionat" per l'etapa política que obre a partir d'aquest dijous. Baños ha remarcat que no és membre de la CUP i ha reivindicat que el partit "és prou fort, generós i ampli" per acceptar-lo de candidat. "És una responsabilitat que agafo amb honor i il·lusió", ha confessat. 

Baños ja ha presentat les tres línies mestres de la candidatura que encapçalarà: "Sortim a guanyar, a desobeir i a construir". Segons ha explicat, la CUP vol "guanyar un plebiscit per encetar el procés constituent", "desobeir per definir el punt de ruptura amb l'Estat i els poders opressius" i construir "murs de defensa" per assegurar els drets socials.

El candidat també ha afirmat que "anirem contra les lleis espanyoles i injustes" per guanyar la independència. "L'única manera que tenim per solucionar els problemes és buscant-nos problemes amb les lleis injustes", ha dit en relació amb les paraules de Mariano Rajoy d'aquest dimecres a Castelldefels. 

A més, el candidat cupaire ha assegurat que "combatran" des del carrer el "feixisme, el racisme i la xenofòbia" que han entrat en campanya, en relació amb el candidat del PP, Xavier García Albiol.

"No investirem cap president autonòmic"

Preguntats sobre la possibilitat de votar a favor de la investidura d'Artur Mas, la CUP ha afirmat que "no té cap intenció d'investir un president autonòmic". Així ho ha assegurat el número 5 per Barcelona, Albert Botran, que ha negat que el procés depengui d'una única persona. "No anem a fer ningú president del Govern, anem a fer la ruptura", ha dit.

Botran ha estès la mà a la gent de Junts pel Sí i de Catalunya Sí que es Pot que "apostin per la ruptura" i estiguin disposats "a fer el procés constituent". "Dins aquests blocs sociopolítics podem tenir aliances", ha afirmat.