Política 29/02/2016

Barberá comunica a les Corts que no assistirà a la comissió parlamentària per donar explicacions pel cas Imelsa

El Parlament estudiarà si se la pot sancionar. L'exalcaldessa ja va dir que no volia sotmetre's a "tribunals populars i totalitaris"

Europa Press
2 min
Rita Barberá va voler mostrar tranquil·litat durant la seva compareixença pública.

ValènciaL'exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, ha comunicat a les Corts Valencianes que no assistirà a la comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de la Generalitat a la cambra, sol·licitada per Compromís i Podem, a la qual estava citada per donar explicacions sobre l'operació Taula derivada el cas Imelsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de les Corts, Enric Morera, i el president de la comissió, Alfred Boix (PSPV), han assegurat que la decisió de Barberá és una "falta de respecte" i han advertit que estudiaran quines mesures es poden adoptar i si se la pot sancionar.

Barberá ja havia assegurat en la compareixença pública del passat dijous que no havia decidit encara si donaria explicacions al Parlament perquè no volia sotmetre's a "tribunals populars i totalitaris" com els que considerava que plantejava "l'esquerra radical". A més, va al·legar que, com a senadora, únicament tenia l'obligació legal d'assistir a les comissions d'investigació.

La dirigent popular va trencar el seu silenci en una roda de premsa amb una gran expectació mediàtica el passat dijous, en què va afirmar que "tot el que s'ha dit sobre el blanqueig a l'Ajuntament de València és fals" i que ella no ha comès cap delicte. Tot i les investigacions del cas Imelsa, que han suposat la imputació de la pràctica totalitat dels regidors i assessors del PP de València, també va assegurar que mai hi ha hagut "caixa B" al partit, ni al grup municipal. Per tot això, Barberá va defensar que no té cap motiu per deixar el seu escó al Senat. Ni m'ho plantejo", va dir.

"Sóc una persona honrada, no sóc corrupta ni econòmicament ni moralment", va dir després d'assegurar que viu en un pis de lloguer i que no té ni cotxe ni segona residència. "Estic estupefacta", va reblar, perquè "tothom pot saber el patrimoni que tinc perquè ha estat publicat fins a sis vegades des del passat mes de juny".

stats