Política 12/01/2012

Barberá, sobre les escoltes que la relacionen amb Gürtel: "Són coses del passat, poden inventar-se el que vulguin"

L'alcaldessa de València declara en el judici pel cas dels vestits i resta importància a les converses enregistrades per la policia en què el Bigotes parla dels seus regals

Acn
2 min
Rita Barberá surt del Palau de Justícia, amb una bossa Louis Vuitton, el 21 de desembre / ACN

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha restat importància a les escoltes presentades com a prova en el judici del cas dels vestits, que la relacionen amb la recepció de regals per part d'Álvaro Pérez, el Bigotes. Preguntada sobre la qüestió, Barberá ha assenyalat: "No tinc res a dir, poden inventar-se el que vulguin. M'hi vaig querellar. I això és una cosa passada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una de les converses escoltades, el Bigotes diu al gerent d'Orange Market que comprarà, com cada any, bosses de Vuitton a Barberá. "Portem quatre anys, des que visc aquí, regalant-li una cosa a l'alcaldessa cada any i enguany no vull deixar de regalar-l'hi. No ens dóna res, no serveix de res, però tampoc ens fot", assegura Álvaro Pérez en un fragment de la conversa amb el gerent d'Orange Market, Cándido Herrero, intervinguda per la policia i aportada aquest dimecres com a prova en el judici.

La querella a què fa referència l'alcaldessa de València és, en realitat, una declaració que va fer el juliol de 2009, en què va assegurar que es querellaria contra tothom que la impliqués en el cas Gürtel, segons la versió del portaveu de Compromís al consistori valencià, Joan Ribó.

"Han passat dos anys i mig i no sabem res de la querella", ha dit Ribó, que ha dit que el seu grup presentarà un escrit a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià demanant obrir una investigació per aclarir si Barberá ha rebut regals i si això pot ser constitutiu d'un delicte de suborn passiu.

En opinió de Ribó, aquestes bosses de luxe "no són comparables amb les famoses anxoves que Revilla regalava a l'anterior president del govern espanyol", un exemple que sovint havia posat Barberá en ser preguntada sobre els regals de la trama.

"Ens preocupa que Rita Barberá també hagi sortit en les cintes, ja que, si feia quatre anys que Álvaro Pérez li regalava coses a l'alcaldessa, devia ser perquè des del primer any va acceptar els regals", ha assegurat.

stats