Política 04/11/2017

Barcelona en Comú consultarà a les bases si trenca amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona

La formació de Colau s'ha mostrat crítica amb el suport dels socialistes al 155

Ara
1 min
Jaume Collboni i Ada Colau presenten l'acord de govern local

BarcelonaBarcelona en Comú consultarà a les seves bases la continuïtat del pacte amb el PSC a l'Ajuntament de la capital catalana. Així ho ha decidit aquest dissabte el plenari de la formació després de debatre internament al llarg de dues setmanes la situació política a la ciutat i a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Barcelona en Comú, per responsabilitat i coherència amb la radicalitat democràtica de l'organització, ha decidit organitzar la consulta", ha manifestat Susanna Segovia, portaveu de la formació, en un comunicat. En total, estan cridades a participar-hi unes 10.000 persones.

Al llarg dels debats amb la militància, en què des de la formació afirmen que hi han participat unes 300 persones, s'ha constatat el rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució però també a la declaració d'independència. "S'ha parlat a partir de raons de radicalitat democràtica i la defensa d'autogovern", ha afegit Segovia, que ha admès la diversitat d'opinions, això sí, dins la formació.

La consulta, que es farà de manera telemàtica, s'obrirà previsiblement dimecres i es tancarà a finals de setmana. Una setmana, a més, que pot ser clau també per a la situació política a Catalunya: dimecres hi ha prevista una aturada general, dijous els membres de la mesa sobiranistes acudeixen a Madrid a declarar, i està pendent que la justícia belga examini l'ordre d'extradició que ha emès la jutge de l'Audiència Nacional que ha posat en presó preventiva sis consellers i el vicepresident, Oriol Junqueras.

stats