Política 23/03/2012

Barcelona commemorarà els 300 anys dels fets de 1714 amb la mirada posada en el futur

El periodista Toni Soler serà l'encarregat de coordinar uns actes que tindran l'escenari principal al barri del Born

Sara González
1 min
El comissari dels actes, Toni Soler, entre el regidor de Cultura i l'alcalde després de la roda de premsa / ACN

BarcelonaActes amb caire festiu, més ciutadans que institucionals i de recuperació de la història no per autoflagel·lar-se sinó per mirar cap al futur. Així, vol l'Ajuntament de Barcelona que siguin els actes de commemoració dels 300 anys dels fets de 1714, amb un programa que coordinarà l'Institut de Cultura de Barcelona sota la batuta del periodista Toni Soler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de tres segles, Catalunya es planteja com ha de ser el seu model de futur", ha afirmat l'alcalde, Xavier Trias, que ha subratllat durant la presentació de la proposta, la importància de potenciar el diàleg en el present i mirar cap al futur per comprendre per què aquells fets segueixen sent importants.

Soler, per la seva banda, ha explicat que l'objectiu és confeccionar un programa d'actes ambiciós per al 2014 i que tindrà el barri del Born com un dels escenaris principals. El periodista també ha assenyalat que de la derrota contra la monarquia absolutista de 1714 es poden "extreure lliçons".

A més, ha explicat que ara "Catalunya i Europa es troben en una cruïlla similar a la 1714" amb "el concepte de sobirania a debat" i que, els actes permetran l'oportunitat d'analitzar "els reptes de futur per Catalunya i Europa, en aquests moments".

Tot i això, el regidor de cultura, Jaume Ciurana, ha insistit que la commemoració "vol fugir de la conjuntura". "Ens equivocaríem posant-ho al servei d'altres causes", ha dit el regidor en referència a la coincidència d'aquesta celebració i amb actes que reivindiquen un referèndum aquell mateix any.

stats