Política 03/05/2012

8.000 policies per blindar l'Hotel Arts i el Fòrum

L. Díaz-roig / S. Sánchez
2 min
Dos mossos ahir controlant els carrers de Barcelona.

BARCELONA.La reunió del consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha convertit la capital catalana en una ciutat blindada. Des d'ahir i fins demà 8.000 agents -4.500 mossos, 2.300 policies nacionals i 1.200 guàrdies civils- vigilen Barcelona, en especial els dos punts més calents : l'Hotel Arts, on se celebra la reunió dels dirigents europeus, i el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al Fòrum, on s'oferirà la roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al desplegament policial previst per a aquest tipus d'esdeveniments internacionals s'hi afegeix la convocatòria d'una manifestació en contra de les retallades en educació, que recorrerà el centre de la ciutat i acabarà al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Tot i que fonts de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) asseguren que no tenen cap intenció de protestar contra el BCE, el campus de la UPF queda a tocar de l'Hotel Arts, on se celebra durant tot el matí la reunió i des d'on, cap a les 14 hores, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, es desplaçaran fins al Fòrum per oferir la roda de premsa.

Ahir tant el conseller d'Interior, Felip Puig, com el secretari de Seguretat de l'Estat, Ignacio Ulloa, van voler revisar personalment els dos centres de la cimera i van destacar l'excel·lent col·laboració entre cossos policials, que no compartiran, però, comandament.

El doble d'efectius a l'aeroport

El dispositiu es va centrar ahir especialment en la seguretat a l'aeroport del Prat, on la Guàrdia Civil, que és qui té les competències en el recinte, va doblar la seva presència. La cinquantena de dirigents que participen a la reunió van arribar sense problemes -la majoria en vols comercials- i els Mossos es van encarregar de custodiar el seu desplaçament fins a l'Hotel Arts.

stats