Política 19/04/2018

Un jutge de Barcelona sol·licita informació als Mossos sobre el presumpte espionatge a polítics i entitats unionistes

Amb aquest ja hi ha una desena de casos oberts al cos policial català per fets similars

Ara
1 min
Un jutge de Barcelona sol·licita informació als Mossos sobre els presumpte espionatge a polítics i entitats unionistes

BarcelonaNou front obert per als Mossos d'Esquadra. El jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona ha demanat aquest dijous informació al cos policial català, així com també a la policia espanyola, sobre presumptes seguiments a personalitats unionistes. Així ho ha avançat 'El Periódico', segons el qual la investigació s'hauria obert arran de l'admissió a tràmit de la querella presentada pel periodista Albert Castillón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al d'aquest dijous s'hi sumen una desena de casos semblants més oberts per diversos jutjats a Catalunya a partir de denúncies interposades per equips d'advocats, entitats constitucionalistes o sindicalistes dels Mossos. El primer, però, va arrencar després que la Policia Nacional interceptés una furgoneta dels Mossos el 26 d'octubre passat que es dirigia a la incineradora de Sant Adrià del Besòs per –presumptament– destruir documents.

En aquesta línia, els agents policials espanyols van redactar un informe en què explicaven un suposat dispositiu d'espionatge per part de la policia catalana cap a partits polítics i diferents entitats unionistes. L'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch o l'advocat José María Fuster Fabra haurien estat alguns dels objectius dels Mossos, segons els informes de la Policia Nacional.

stats