DRET A DECIDIR
Política 12/12/2010

La jornada de vot anticipat en la consulta de la Barceloneta es tanca amb el 20,2% de participació

Hi han participat 2.021 dels 10.002 veïns del barri. A més, també hi han acudit 1.586 ciutadans de la resta de Barcelona. Aquest dilluns ja es podrà votar a tota la ciutat. L'escrutini es farà el 10 d'abril, data oficial del referèndum popular

Sílvia Barroso
1 min
Una de les urnes habilitades a la Barcelona per recollir el vot anticipat

BarcelonaUn 20,2% dels veïns de la Barceloneta han votat en la primera jornada de vot anticipat de la consulta sobre la independència a Barcelona. En total, han estat 2.021 veïns dels 10.002 censats amb dret a vot els que s'han acostat a algun dels 14 punts de votació instal·lats. Aquest índex de participació és el de la mitjana nacional acumulada des de la primera votació, feta a Arenys de Munt el 13 de setembre de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, també han acudit a aquesta primera crida barcelonina de la consulta 1.586 ciutadans censats a la ciutat però no a la Barceloneta. Aquests, per tant, no estan inclosos en el 20,2% de participació que ha donat com a xifra final l'organització. Si es compten tots els barcelonins que han votat avui, per tant, la xifra és de 3.607.

El vot anticipat ha arrencat aquest diumenge a la Barceloneta i s'estendrà a la resta de la ciutat a partir d'aquest dilluns. Els vots que s'hi recullin es guardaran fins al 10 d'abril, data oficial de la votació. La nit del 10 d'abril s'obriran les urnes, quan s'hagin tancat els col·legis electorals. La llista dels punts on hi ha urnes es pot consultar a la web de Barcelona Decideix.

stats