Política 06/07/2016

Barrientos es reuneix amb Puigdemont i reivindica una relació de "lleialtat"

En la seva primera trobada, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també ha demanat a Puigdemont que respecti "les decisions judicials"

Efe
2 min
El president del CGPJ, Carlos Lesmes -a l’esquerra-, felicitant el nou president del TSJC, Jesús María Barrientos.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mantingut aquest dimecres la seva primera reunió amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), Jesús María Barrientos, que li ha expressat la necessitat d'una relació institucional basada en "la lleialtat i la responsabilitat". Segons un comunicat del TSJC, Puigdemont i Barrientos han mantingut una reunió de més d'una hora al Palau de la Generalitat que estava prevista des del 2 de maig, en el marc de la ronda de contactes institucionals programada pel president català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la trobada, el president del TSJC ha expressat "la necessitat d'una relació institucional basada en la lleialtat i la responsabilitat" i ha demanat "respecte a les decisions judicials com a clar exemple d'una convivència madura entre els diferents poders de l'Estat". Barrientos també ha reclamat a Puigdemont mitjans materials i personals per a l'administració de justícia, perquè és un servei "essencial per a la societat i en la qual resideix la protecció dels drets dels ciutadans i una part essencial del desenvolupament d'un estat democràtic de dret".

En aquest sentit, Barrientos ha exposat a Puigdemont la situació de l'administració de la justícia a Catalunya, amb especial atenció als partits judicials més saturats. El president del tribunal ha qualificat la trobada com a molt satisfactòria, segons el comunicat del TSJC. La Generalitat no ha volgut valorar el contacte.

Des del mes de febrer, Jesús María Barrientos és el nou president del TSJC. En el seu primer discurs va instar a resoldre el procés sobiranista lluny dels tribunals. Des del principi, però, el Govern havia vist amb recel la figura del jutge al capdavant del TSJC, perquè s'havia mostrat nítidament contrari al procés independentista català.

stats