Publicitat
Publicitat

Basagoiti: "Ens importa un rave la situació dels presos d'ETA malalts"

El president del PP d'Euskadi acusa els nacionalistes bascos, catalans i gallecs de generar una nova "prima de risc independentista"

El president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, ha dit aquest diumenge que els "importa un rave la situació" dels presos d'ETA malalts, davant les possibles pressions del món de l'esquerra abertzale perquè hi hagi més resolucions similars a la de Iosu Uribetxeberria. Basagoiti ha visitat la tradicional fira agrícola d'Angosto, a uns quaranta quilòmetres de Vitòria, juntament amb altres dirigents del seu partit com el diputat general d'Àlaba, Javier de Andrés.

Davant dels periodistes, s'ha referit a la possibilitat que l'esquerra abertzale obri una campanya en favor dels presos d'ETA malalts per a la seva excarceració i al possible cost electoral que pot patir el seu partit per la resolució del cas d'Uribetxebarria. El president dels populars bascos ha insistit que "ens importa un rave la situació" dels presos d'ETA malalts, independentment de "com estiguin aquests presos". "Si a ells [l'esquerra abertzale] els importen els presos, que hi haguessin pensat abans d'assassinar nou-centes persones, de deixar milers de ferits i de fer desenes de segrestos", ha sentenciat.

Basagoiti ha recalcat que si els membres d'ETA "no haguessin assassinat, segrestat ni atacat no serien a la presó" i l'important, "i en el que està centrat el PP, no és la campanya dels presos de Batasuna, sinó que el País Basc segueixi sent Espanya després d'ETA i que Espanya segueixi sent Espanya després d'ETA".

De la mateixa manera, el president del PP del País Basc ha acusat els nacionalistes bascos, catalans i gallecs de generar a Espanya una "prima de risc independentista" quan l'objectiu ha de ser sortir de la crisi, i ha afegit que vol que se sàpiga al conjunt d'Espanya que la posició dels nacionalistes gallecs, catalans i bascos "afecta negativament l'economia" del país. "A la prima de risc que tenim no es pot sumar la prima de risc independentista d'alguns que volen incertesa, inestabilitat i opten per trencar amb Espanya en un moment en què cal estar més units que mai i que les coses estiguin tranquil·les ", ha afegit. Per això, ha defensat, és "molt important" que es reforci la posició "dels partits que defensen" una Espanya unida i plural a Catalunya, a Galícia i al País Basc", ja que els ciutadans "no es mereixen una altra prima de risc dels que volen trencar amb Espanya quan el que cal fer és trencar amb la crisi".

RE

Més continguts de