Política 01/05/2018

Bassa reivindica des de la presó que l'1 de Maig ha de servir per "convertir les injustícies en drets"

ERC reclama l'alliberament de la consellera sota la pluja davant del monument a Francesc Layret

Ara
2 min
Pau, el fill de Dolors Bassa, llegint la carta que la consellera ha enviat des de la presó l'1 de maig

BarcelonaLa consellera de Treball, Dolors Bassa, empresonada a Alcalá-Meco, lamenta que aquest 1 de Maig sigui el primer que passa entre reixes. En una carta publicada a la web d'Esquerra, Bassa reivindica el Dia dels Treballadors com una jornada per "convertir les injustícies en drets", i assenyala que a l'estat espanyol estan en "perill la democràcia i l'estat de dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els drets polítics estan en perill, però també ho estan els drets civils, els drets socials i també els drets laborals, en definitiva, els drets fonamentals. Ho veiem en molts àmbits diferents, ho veiem en diferents parts del territori de l’estat espanyol", assegura la consellera. I continua: "Manifestar-se pot ser delicte de terrorisme, posar-se un nas de pallasso pot ser delicte d’odi, defensar la democràcia pot comportar empresonaments de fins a 30 anys i la llibertat d’expressió només està garantida si defenses les tesis que agraden a determinats sectors de la societat. Però aquesta darrera setmana hem vist, fins i tot, que el dret a vaga també està amenaçat i criminalitzat, s'intenten generar precedents que limitin un dret fonamental sense el qual no hauríem conquerit altres drets. El retrocés de drets que estem patint és molt i molt perillós i hem de ser conscients que no hi ha ningú que pugui quedar-ne al marge".

El missatge de Bassa l'ha llegit el seu fill Pau en un acte que ha organitzat el partit davant del monument a Francesc Layret de Barcelona, en el qual també han participat membres de la direcció d'ERC. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha assegurat que l'1 de Maig és "el millor dia per denunciar l'arbitrarietat i la injustícia que pateixen els presos polítics i també per reivindicar la gran feina feta per la consellera Bassa".

Una "sindicalista compromesa"

Qui s'ha volgut recordar de Bassa ha estat també la secretària general d'ERC, Marta Rovira, des de l'exili. A través de Twitter, Rovira ha destacat que la consellera seria a la manifestació d'aquest 1 de maig com a "sindicalista compromesa" per "exigir unes condicions laborals dignes". "Perquè un país sense un treball digne no és un país lliure", ha reblat.

stats