Política 13/12/2015

Batalla morada i taronja: Podem i C's mesuren forces a Madrid

Els dos emergents celebren els mítings més grans de la campanya, amb la convocatòria d'11.000 i 10.000 persones respectivament

Mariona Ferrer I Fornells / Ferran Casas
2 min
Dos pavellons, dos mítings, dos colors. ARA

MadridCiutadans i Podem mesuren forces a Madrid aquest diumenge en l'acte central de campanya. El partit d'Albert Rivera ha aconseguit emplenar la plaça de toros de Vistalegre, feu socialista i escenari de la gran assemblea fundacional de Podem. Pablo Iglesias ha intentat contrarestar la marea taronja amb la convocatòria a última hora d'un gran acte a la Caja Mágica, símbol del "malbaratament" de l'etapa madrilenya d'Alberto Ruiz-Gallardón i que havia de ser la gran pista de tenis per als Jocs Olímpics de Madrid.

Rivera, exultant davant les grades plenes / JUAN MEDINA / REUTERS

Fins a 50 autobusos gratuïts procedents sobretot de Catalunya, Andalusia i el País Valencià han desembarcat ja de bon matí al palau de Vistalegre, on també hi havia esmorzar gratuït amb xocolatada. Una marea taronja ha inundat la zona, també gràcies a les banderes gratuïtes per a les 10.000 localitats previstes.

A la Caja Mágica l'efecte està sent més petit, ja sigui perquè per arribar a la pista de tenis no hi ha transport públic, ja sigui perquè l'acte comença més tard. La cua per entrar a la pista de tenis ha estat immensa, a l'espera que obrissin portes per a tota la gent que no tenia entrada. Podem ha venut fins a 11.000 entrades.

Amb crits de "Catalunya és Espanya" i de "guapa" per a Inés Arrimadas ha començat el míting de Ciutadans, mentre que a Podem es crida "remuntada, remuntada". A la Caja Mágica les primeres files de les grades estan reservades per als primers que van agafar les entrades, i a Vistalegre són per als regidors, diputats autonòmics i candidats a la Moncloa, que han desembarcat tots a Madrid.

Podem compta aquest diumenge amb el seu as a la màniga aquesta campanya: l'efecte Ada Colau. Després d'haver fet costat ja a Iglesias dissabte a Badalona, l'alcaldessa de Barcelona és a Madrid per a l'acte central de Podem. Al cartell de Ciutadans només hi ha una persona: Albert Rivera.

Guerra de 'hashtags'

La batalla morada i taronja també és present a Twitter. El 'hashtag' #VistalegreNaranja és el primer 'trending topic' a l'Estat i el segon és #Podemosremontada.

stats