POLÍTICA

El conflicte polític al País Basc

Batasuna espera que la sentència d'Estrasburg sigui "l'últim aval" a la il·legalització

El portaveu de l'esquerra abertzale Santi Kiroga destaca que dos dels set jutges del Tribunal d'Estrasburg van votar en contra d'avalar l'anul·lació de 133 candidatures d'ANV

El portaveu de l'esquerra abertzale Santi Kiroga ha dit avui que confia que la sentència del Tribunal d'Estrasburg que avala l'anul·lació de 133 candidatures d'ANV a les eleccions del 2007 sigui "l'últim aval en aquesta història macabra" d'il·legalització de partits al País Basc.

En declaraciones a l'emissora Info Zazpi, el regidor navarrès ha destacat que dos dels set jutges del tribunal -les magistrades d'Armènia i d'Irlanda- van mostrar el seu vot contrari a la sentència, cosa que ha considerat significativa. És més, ha afirmat que els jutges europeus que fins ara han avalat les il·legalitzacions "comencen a repensar-se les coses" amb els últims moviments de l'esquerra abertzale a favor de les vies exclusivament democràtiques.

"Comencen a canviar les coses i probablement comprobem que totes aquestes sentències polítiques que impedeixen una plena situació democràtica a Euskal Herria, potser d'aquí un temps hauran passat i seran un element a criticar des d'un punt de vista històric", ha afegit. També ha pronosticat que la situació al País Basc "va arribant a la seva fi" i "de mica en mica el sol va sortint una altra vegada".

Més continguts de