Política 08/06/2018

Batet avisa que el govern espanyol no entrarà en cap "mercadeig" amb Torra

La ministra de Política Territorial assegura que Sánchez proposarà una reunió "immediata"

Europa Press
2 min
La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet/ EFE

MadridLa ministra d'Administració Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat aquest divendres que "en absolut és en l'ànim del govern d'Espanya entrar al mercadeig" amb el govern de Joaquim Torra a Catalunya, però "sí escoltar i dialogar" per "normalitzar" les relacions entre les dues institucions. "La predisposició és escoltar i veure quines són les reclamacions, que potser nosaltres també tenim reclamacions, perquè això és bidireccional; i això no té res a veure amb el que estiguem disposats a donar, cedir o intercanviar", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, Batet ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "té la voluntat de trucar a Torra immediatament" i que serà així l'executiu central qui faci "el primer pas", tret que el president català el truqui "avui mateix i s'avanci". Quant a la ronda que Torra està fent amb la resta de formacions polítiques a Catalunya, Batet ha comentat que "si crida a parlar" el líder del PSC, Miquel Iceta, o la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, és "raonable que acudeixin a la reunió i es puguin escoltar les raons els uns i els altres".

En tot cas, ha incidit que l'actitud de l'executiu espanyol serà "escoltar, dialogar i normalitzar unes relacions institucionals que són bones per al país" però sempre "dins del marc de la Constitució i de l'Estatut de Catalunya" perquè són "les regles de joc" que han de regir per a tots. "La mà estesa hi serà per escoltar-nos des del respecte, dialogar, empatitzar, però amb uns límits clars que no és que ens els imposem nosaltres, és que són les regles del joc que ens hem donat tots i són les regles que ens fan lliures: el marc constitucional i estatutari", ha dit sobre aquest tema en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press.

Segons ha avançat, en el consell de ministres que es reuneix aquest divendres per primera vegada, no s'adoptaran mesures concretes sobre Catalunya, encara que l'assumpte "estarà present", ja que és "un dels reptes principals". "És un consell d'aterratge i intercanvi d'idees. El president del govern entenc que farà una primera intervenció per marcar línies essencials amb les quals parteix aquest govern", ha explicat.

stats