Política
Política 02/05/2013

Bauzá canvia mig govern balear just abans de complir els dos anys

Destitueix el vicepresident d'Economia, el conseller d'Educació i el d'Administracions Públiques i crea dues conselleries noves

Enric Borràs Abelló
2 min
El president del govern balear, José Ramón Bauzá.

PALMAEl president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha anunciat aquest dijous al migdia una profunda remodelació del govern amb la destitució de tres consellers i la creació de dues conselleries noves. El govern de Bauzá, que té el suport d'una majoria absoluta històrica del PP balear, pateix, doncs, un canvi contundent abans d'arribar a complir dos anys. Cal tenir en compte que ja havia substituït dues vegades el titular de la conselleria de Salut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, el president ha destituït el vicepresident d'Economia, Pep Ignasi Aguiló, i n'ha dividit la cartera en dues: Hisenda i Pressupostos i Economia i Competivitat. La primera la dirigirà el fins ara director general d'Hisenda, José Vicente Marí, i la segona, el fins ara director de l'Oficina de Control Pressupostari, Joaquín Garcia. Aguiló havia estat fins ara un home clau del Govern, encara que no ha deixat mai de ser una figura polèmica.

Bauzá també ha comunicat la destitució del conseller d'Educació i Cultura, Rafel Bosch, de qui ja feia mesos que s'esperava el canvi a causa de les seves divergències amb la política lingüística i educativa del president. Amb tot, Bosch és el conseller que havia dut a terme la remodelació que ha eliminat la possibilitat de la immersió lingüística a les aules balears. El substitueix la fins ara directora general de Treball, Joana Maria Camps. A més, també ha canviat el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés. La conselleria queda en mans de la fins ara directora general de Funció Pública, Núria Riera, que passa a ser portaveu del Govern.

A banda, el vicepresident del Govern −que era Aguiló−, passa a ser el conseller de Presidència Antonio Gómez. La fins ara regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Sandra Fernández, assumeix la nova cartera de Família i Serveis Socials.

Bauzá ha defensat tots aquests canvis per donar "un nou impuls" a la segona part de la legislatura. No ha volgut parlar en contra de cap dels consellers cessats i ha assegurat que tots havien fet la feina que s'havien compromès a fer durant la primera part de la legislatura, que se'n sentia "molt orgullós". No ha aclarit, però, si els canvis de govern afectaran l'aplicació dels nous impostos.

stats