POLÍTICA
Política 31/10/2012

Bauzá sobre l'eliminació de la immersió: "S'ha acabat la imposició i ha arribat la llibertat a Balears"

El president balear adverteix que "no es pot cedir ni un mil·límetre" davant les aspiracions sobiranistes de Catalunya

Agències
1 min
Balears i Astúries demanen el rescat

MadridEl president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha presumit aquest dimecres que amb l'eliminació de la immersió lingüística a les illes, "s'ha acabat la imposició i ha arribat la llibertat". Així s'ha expressat en un esmorzar organitzat pel diari La Razón, en què ha advertit que més enllà de la crisi, a criteri seu el principal problema "a llarg termini" són els nacionalismes i el repte sobiranista plantejat per Catalunya. "Cal tallar d'arrel els nacionalismes, davant els quals no s'ha de cedir ni un mil·límetre" perquè sinó "serà un punt de no retorn". Ha atribuït el sobiranisme del president de la Generalitat, Artur Mas, al que considera que ha estat una mala gestió del president català, i ha posat en dubte que hagués llançat el repte independentista amb una altra situació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'acusar el Govern català d'estar contribuint a la "desestabilització" europea, ha asseverat: "Catalunya és Espanya i Espanya és Catalunya". A més, ha advertit que mentre ell sigui president, evitarà que es construeixin els Països Catalans, "encara que sigui l'anhel d'alguns".

"L'Estat no compleix amb nosaltres"

No ha dubtat, això sí, a criticar l'elevat dèficit fiscal de les Balears -que ha arribat a situar-se en el 14% del PIB balear- i ha lamentar que "l'Estat no compleix" amb les illes a l'hora de repartir les inversions. "Balears no vol ser més que ningú -ha continuat-, però tampoc menys. Vol estar en les mateixes condicions i seguir contribuint perquè millorem tots".

stats