Publicitat
Publicitat

EUSKADI CAP A LA PAU

400 expresos d'ETA criden a una "mobilització popular" per l'acostament

"El procés que estem duent a terme ha de portar de tornada a casa a tots els presos i superar les raons de la seva existència", defensen en un manifest

Expresos d'ETA , Batasuna i organitzacions de l'esquerra abertzale han fet avui una crida a la " mobilització popular " per aconseguir la " tornada a casa " dels presos i fugits de la banda armada i per superar " les raons de la seva existència " , pel que entenen com la " amnistia " . Han assegurat que la manifestació convocada per al 7 de gener a Bilbao a favor dels presos d'ETA i contra la política penitenciària " marcarà una frontera entre el passat i el futur " . " A partir d'aquest dia , la tornada a casa dels presos i fugits estarà més a prop " , ha destacat avui un portaveu d'aquest col·lectiu en el frontó d'Azpeitia ( Guipúscoa ) , on s'han reunit uns 340 exreclusos .

Begoña Uzkudun i José Antonio Torre Altonaga , que va complir una condemna de 19 anys per l'atemptat a la central de Lemóniz el 1978 , han llegit un text en euskera i castellà en què han mostrat la seva " absoluta seguretat " que aconseguiran portar els presos " a casa " , encara que " el camí serà patit , però també estimulant " . " El camí que cal recórrer per superar les bases del conflicte ha de ser recorregut , necessàriament , juntament amb el camí de donar sortida a les seves conseqüències . El procés que estem duent a terme ha de portar de tornada a casa a tots els presos i superar les raons de la seva existència . Això és el que nosaltres entenem com amnistia " , han subratllat .

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT