DRET A DECIDIR
Política 12/04/2011

Benach, Tresserras i Junqueras apadrinen la presentació de la Conferència Nacional per a l'Estat Propi

La Conferència ha de ser el pas previ a la creació de l'Assemblea Nacional Catalana que vol empènyer cap a la convocatòria d'un referèndum d'independència el 2014

Oriol March
1 min
L'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresseras (ERC), a l'acte d'aquest matí

BarcelonaUn cop finalitzada l'onada de consultes independentistes, que ha culminat amb el referèndum a Barcelona, és hora de vehicular els seus resultats tant a nivell polític com a nivell civil. En aquesta línia, aquest matí s'ha presentat públicament la Conferència Nacional per a l'Estat Propi, un moviment que busca derivar en una Assemblea Nacional Catalana que posi les bases per a la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta presentació ha estat apadrinada per Ernest Benach, expresident del Parlament, per Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura, i per Oriol Junqueras, l'eurodiputat d'ERC. Tanmateix, cap d'ells ha pres la paraula durant la presentació, que ha anat a càrrec de diversos membres del moviment de les consultes.

Els convocants, tal com ja diu l'ARA en la seva edició d'avui, han convocat una assemblea pel dia 30 d'abril en què s'aprovaran els eixos programàtics del moviment respecte la independència de Catalunya. Els responsables del moviment no han volgut fixar una data per celebrar un referèndum d'autodeterminació, tot i que els documents que hi ha pensats a la seva pàgina web parlen de fer-lo el 2014. "La data la decidirem plegats", han insistit els responsables de la Conferència.

stats