Política 01/05/2014

Mor en accident de muntanya a Benasc Jordi Frisach, expresident de CDC a Tarragona

En el mateix sinistre ha resultat ferit greu un altre home, de 32 anys

Acn
1 min

BarcelonaJordi Frisach, veí de Cambrils de 48 anys, expresident de CDC a Tarragona, ha mort aquest dijous en accident de muntanya a Benasc, segons ha informat la Guàrdia Civil i han confirmat fonts del partit. Frisach ha mort mentre feia un ràpel al costat d'un altre home de 32 anys, veí de Tarragona, que ha resultat ferit greu. Segons indiquen els cossos de seguretat, la caiguda s'hauria produït per una errada en el sistema que assegurava la baixada. Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de dotze a les immediacions de l'Ibon de Llauset. Les tasques de rescat s'han allargat fins a les quatre de la tarda. El ferit ha estat traslladat amb diversos traumatismes a l'hospital San Jorge d'Osca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La zona de difícil accés on havien quedat els dos excursionistes ha obligat l'helicòpter de rescat a fer una complicada maniobra per poder deixar l'equip sanitari el més a prop possible dels accidentats. Els metges no han pogut fer res per la vida de Frisach. Pel que fa a l'altre home, se li han diagnosticat politraumatismes de diversa consideració al cap, el tronc i els braços, així com una possible fractura de pelvis.

Ambdós han hagut de ser evacuats en diversos cicles de grua fins a l'helicòpter. El ferit ha estat traslladat a l'hospital San Jorge de Benasc, mentre que el cos de Frisach s'ha dut al dipòsit de cadàvers d'aquesta localitat aragonesa.

stats