Política 17/11/2016

Bescansa, irònica, avisa Letícia: "Si portes les teves filles a l'hemicicle, prepara't per a una campanya d'insults"

La dirigent de Podem fa al·lusió a la polèmica que va generar que ella va portar el seu fill al Congrés durant la sessió constitutiva del gener

Ara
1 min
La diputada de Podem Carolina Bescansa amb el seu fill al Congrés / EFE

BarcelonaLa dirigent de Podem Carolina Bescansa ha tirat d'ironia per valorar el primer acte polític de les infantes Elionor i Sofia, que aniran aquest dijous a l'obertura solemne de la legislatura, presidida pels seus pares, el rei Felip VI i la reina Letícia. Bescansa ha avisat la reina que es "prepari per a una campanya d'insults i desqualificacions sense límit", en una publicació al seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rei Felip presideix aquest dijous per primera vegada la cerimònia solemne d'obertura de la legislatura i estarà acompanyat per la reina i les seves dues filles, d'11 i 9 anys. Durant el regnat de Joan Carles I, els seus 3 fills també acostumaven a anar a aquest acte.

La secretària d'Anàlisi Política i Social de Podem feia al·lusió així a la polèmica que es va generar quan, el gener d'aquest any, va acudir a la sessió constitutiva de les Corts amb el seu nadó. Un gest poc inusual, si es tenia en compte que la cofundadora del partit morat acostuma a anar amb el seu fill a tots els mítings. Tot i això, des de les files del PP van acusar Bescansa de voler "instrumentalitzar" el nen per acaparar atenció mediàtica.

L'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va titllar de "lamentable" el gest de Bescansa, mentre que la llavors vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, va dir que li feia "pena" que un nen tan petit estigués "en un lloc tancat amb 400 persones". La polèmica va arribar a acaparar l'agenda d'aquell dia, fins al punt que en la votació un dels diputats va votar "el nen de la mesa".

stats