EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 11/05/2011

Bildu es desmarca del pres d'ETA que va exhibir una pancarta de la formació

El secretari general d'EA diu que la imatge “obeeix a la reflexió personal d'algú que després de passar 25 anys a la presó i, ja amb els seus drets civils i polítics recuperats, decideix apostar per una formació"

Efe
2 min

EstrasburgEls integrants de Bildu Pello Urizar -secretari general d'EA- i Oskar Matute -Alternatiba- s'han desmarcat avui de la imatge de l'etarra Ander Errandonea que va exhibir ahir un cartell amb les sigles de la coalició quan sortia de la presó. "Bildu ni ha instigat ni ha protagonitzat aquest acte", ha dit Urizar en una roda de premsa al Parlament Europeu a Estrasburg, on han agraït les pressions d'alguns membres de l'Eurocambra perquè la formació estigui en les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta imatge obeeix a la reflexió personal d'algú que després de passar 25 anys a la presó i, ja amb els seus drets civils i polítics recuperats, decideix apostar per una formació", ha afegit Urizar. El portaveu de Bildu ha reiterat "el rebuig exprés" de la seva coalició "a totes les formes de violència, inclosa la d'ETA" i ha assegurat el pres etarra que "ha de saber que Bildu només està disposada a lluitar per la via democràtica".

El secretari general d'EA ha afirmat igualment que "ETA mai tindrà cap paper en el procés polític" i que "tot el més que participarà és com a mer agent per a la part tècnica de l'acord de desarmament" de la banda. D'altra banda, Urizar ha denunciat que des del PP s'està duent a terme una "caça de bruixes" contra la formació Bildu "sense parangó en la democràcia". En aquest sentit, Matute ha confirmat que es plantegen estudiar quines accions legals poden prendre per denunciar les vexacions a les que els han sotmès "tant polítics com mitjans de comunicació" que "permeten" cridar "testaferros d'ETA".

Urizar i Matute-que han comparegut en roda de premsa al costat de diversos eurodiputats del grup d'Amics del País Basc de l'Eurocambra, entre ells Oriol Junqueras (ERC), - han agraït el suport del Parlament Europeu a què Bildu pugui concórrer a les eleccions. Una vintena de europarlamentaris van signar la passada setmana una carta en suport de la presència de la formació en els comicis.

stats