Publicitat
Publicitat

Bildu demana "una disminució" de l'exèrcit espanyol al País Basc

Sobre la proposta del programa electoral de Bildu d'eliminar els impostos pel rei espanyol, l'exèrcit i les forces i cossos de seguretat, Peio Urizar ha explicat que encara han de definir amb detall aquest plantejament però ha considerat que Bildu ho posarà sobre la taula "sense radicalismes ni alarmismes" i "dependrà dels compromisos dels agents polítics la pacitat de portar-ho endavant".

El portaveu de Bildu Peio Urizar ha lamentat que el País Basc "és una de les zones on més presència policial i militar hi ha" i ha considerat que per això s'ha d'anar "relatitvitzant i disminuint", perquè "la majoria social basca no se sent identificada amb les forces de seguretat de l'Estat ni amb l'exèrcit".

Sobre la proposta del programa electoral de Bildu d'eliminar els impostos pel rei espanyol, l'exèrcit i les forces i cossos de seguretat, ha explicat que encara han de definir amb detall aquest plantejament, però ha considerat que Bildu ho posarà sobre la taula "sense radicalismes ni alarmismes" i "dependrà dels compromisos dels agents polítics la capacitat de portar-ho endavant".

Pel que fa a la decisió del recentment escollit regidor de Sant Sebastià d'eliminar la foto del rei a la sala de plens, ha dit que al marge que sigui un delicte o no, "la realitat és que a molts ajuntaments bascos la foto del rei no ha estat mai a la sala de plens i això la gent ho viu amb normalitat". Per tant, "no crec que haguem de buscar un punt de crispació per això", ha indicat, segons Efe. 

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT