Política 25/06/2011

Bildu demana "una disminució" de l'exèrcit espanyol al País Basc

Sobre la proposta del programa electoral de Bildu d'eliminar els impostos pel rei espanyol, l'exèrcit i les forces i cossos de seguretat, Peio Urizar ha explicat que encara han de definir amb detall aquest plantejament però ha considerat que Bildu ho posarà sobre la taula "sense radicalismes ni alarmismes" i "dependrà dels compromisos dels agents polítics la pacitat de portar-ho endavant".

Redacció
1 min

MadridEl portaveu de Bildu Peio Urizar ha lamentat que el País Basc "és una de les zones on més presència policial i militar hi ha" i ha considerat que per això s'ha d'anar "relatitvitzant i disminuint", perquè "la majoria social basca no se sent identificada amb les forces de seguretat de l'Estat ni amb l'exèrcit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la proposta del programa electoral de Bildu d'eliminar els impostos pel rei espanyol, l'exèrcit i les forces i cossos de seguretat, ha explicat que encara han de definir amb detall aquest plantejament, però ha considerat que Bildu ho posarà sobre la taula "sense radicalismes ni alarmismes" i "dependrà dels compromisos dels agents polítics la capacitat de portar-ho endavant".

Pel que fa a la decisió del recentment escollit regidor de Sant Sebastià d'eliminar la foto del rei a la sala de plens, ha dit que al marge que sigui un delicte o no, "la realitat és que a molts ajuntaments bascos la foto del rei no ha estat mai a la sala de plens i això la gent ho viu amb normalitat". Per tant, "no crec que haguem de buscar un punt de crispació per això", ha indicat, segons Efe.

stats