POLÍTICA
Política 06/05/2011

Bildu: “És un triomf col·lectiu de la societat basca”

Els portaveus de la coalició independentista celebren a Bilbao la possibilitat de presentar-se a les eleccions del 22-M. “La nostra és una aposta per construir nacionalment Euskal Herria des de baix i des de l'esquerra”, recorden

Efe
2 min
Els caps visibles de Bildu, després de conèixer la sentència del TC / EFE

BarcelonaEls dirigents de Bildu s'han felicitat la decisió del Tribunal Constitucional de permetre que la coalició independentista basca es presenti a les eleccions municipals del 22 de maig. Segons els dirigents de Bildu, la sentència del TC és un "triomf col·lectiu de la societat basca davant la bogeria i els interessos mesquins d'alguns". Així ho han dit el secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA), Pello Urizar i el portaveu de Alternatiba, Oskar Matute, els dos oradors que han parlat davant els diversos milers de persones que esperaven, concentrats en la plaça de l'Arenal de Bilbao, la decisió del Constitucional després de manifestar-se en suport a la coalició. "La nostra és una aposta col·lectiva, de tots i totes i per a totes aquelles persones que volen construir nacionalment Euskal Herria, que volen transformar socialment des de baix i des de l'esquerra", han explicat els portaveus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de conèixer la sentència del TC poc abans de la mitjanit, els congregats han esclatat en crits d'alegria i "independència". Després, han pujat a l'escenari Urizar, Matute i els abertzales independents Martín Garitano i Aitziber Ibaibarriaga. Només han parlat Urizar i Matute, amb el mateix discurs, un en euskera i l'altre en castellà. Tots dos han destacat que "aquest gran esforç, aquesta dura baralla, ha valgut la pena. Volem per tant començar agraint a la societat basca la seva onada de solidaritat activa, el seu compromís i el seu suport perquè tots els partits polítics, inclòs Bildu, puguin concórrer finalment a aquest cicle electoral".

Els portaveus de Bildu han recordat les candidatures anul·lades en el passat, assenyalant que "si bé Bildu ha estat el cap de turc escollit aquesta vegada, abans n'hi va haver altres, el que ha estat en joc i seguirà estant-ho és la lluita dels que creiem en la democràcia, la de veritat, la de tots i totes, enfront dels que aposten per l'autocràcia i la democràcia a dit, on el que importa és el poder i el que sobren les persones i els seus drets". 

Després de la legalització, la campanya abertzale arrenca "amb la il·lusió intacta, perquè hem lluitat davant dels que ens volien veure doblegats, agenollats i muts, i no ho han aconseguit". En aquesta campanya la coalició defensarà l'aposta "pel canvi polític i social, que ens ha de portar a la restitució de tots els drets humans, civils i polítics per a totes les persones en tot Euskal Herria". “El 22 de maig volem omplir les urnes d'il·lusió, d'esperança, de desenes de milers de vots sobiranistes i independentistes d'esquerra. El futur és nostre, està a les nostres mans, perquè el futur el construeixen els pobles, el construïm nosaltres", han dit els abertzales.

stats