Política 14/03/2014

El bisbe de Lleida assegura que el Papa està “interessat”, però no preocupat per la política catalana

Qualifica d'exagerat que hi hagi preocupació sobre aquesta qüestió i assegura que els canvis al Vaticà "s'aniran notant a poc a poc"

Efe
1 min

BarcelonaEl Papa Francesc està "interessat" però no "preocupat" per la situació política a Catalunya, segons ha assegurat el bisbe de Lleida, Joan Piris, que va reunir-se amb el papa Francesc el passat 7 de març amb motiu de la visita 'Ad Limina' a Roma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la pàgina web del bisbat de Lleida, Piris explica algunes de les qüestions que van parlar obertament amb el Papa, i reconeix que "també s'ha parlat de la situació política a Catalunya", encara que demana comprensió pel "grau de confidencialitat i discrecionalitat" sobre aquest tipus de trobades privades.

"Del tema polític de Catalunya hem parlat obertament, no només amb el Papa, sinó també amb els responsables de secretaria d'Estat", ha afirmat Joan Piris.

El bisbe de Lleida ha comentat que durant l'entrevista amb el papa Francesc, igual que en reunions amb la Secretaria d'Estat, han parlat obertament de política i ha qualificat d'exagerat que hi hagués "preocupació" sobre aquesta qüestió. "Preocupació jo crec que no és la paraula. Jo només diria que el Papa està interessat per aquest tema", ha assegurat.
 Piris ha dit que els canvis al Vaticà "s'aniran notant a poc a poc", però que en aquesta ocasió ha vist que en les reunions que ja era diferent: "M'he trobat un clima obert, de voler ajudar", ha assegurat.

stats