Política 19/10/2011

Blanco: "Avui es consagra el pas de l'Espanya radial a l'Espanya en xarxa"

Els cinc corredors ferroviaris suposaran una inversió de 49.800 milions d'euros durant el període 2014-2020, dels quals 19.424 milions corresponen al Corredor Mediterrani. El ministre de Foment ha destacat que "tots els corredors són compatibles i es donen suport entre si".

Miquel Codolar
1 min

MADRIDEl ministre de Foment, José Blanco, ha manifestat que l'anunci de la Comissió Europea sobre el corredor ferroviari "consagra el pas de l'Espanya radial a l'Espanya en xarxa". Ha dit que ha rebut la notícia amb satisfacció i responsabilitat i ha advertit que ara caldrà treballar fins a concloure les obres, el 2030. Ha advertit que el proper govern espanyol haurà de defensar aquesta proposta i, si pot, millorar-la, però ha indicat que "la valoració de la proposta de la comissió és molt positiva, recull tots els nostres plantejaments". Blanco ha explicat que la proposta s'ha aprovat, però si el proper govern espanyol creu que falta o sobra alguna cosa pot demanar canvis i ha indicat que la paraula definitiva la tindrà el parlament europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol ha detallat a la Comissió Europea un conjunt d'actuacions que suposaran una inversió de més de 49.800 milions d'euros en el període 2014-2020. El Corredor Mediterrani, que la Comissió Europea ha declarat prioritari, en concret, costarà 19.424 milions. El Corredor Central tindrà un cost d'11.621 milions i el Corredor Atlàntic 11.699 milions. El Cantàbric-Mediterrani costarà 13.168 milions i l'Atlàntic-Mediterrani, 6.025 milions. Ha subratllat que la inversió prevista és "realista i assumible" i pel que fa a la part que assumirà Europa, ha dit que "estem en període de negociacions". Pel que fa als diferents corredors, ha dit que "tots són compatibles i es donen suport entre sí, no s'ha de discriminar a ningú, perquè una vegada més s'ha demostrat que com més units estem més coses aconseguim", ha indicat.

stats