CAOS AERI
Política 05/12/2010

El PP demana la dimissió de Blanco després de l'espiral de retrets amb el PSOE

El diputat del PP al Congrés Rafael Hernando ha reclamat la dimissió del ministre de Foment, José Blanco, a qui acusa d'haver utilitzat els ciutadans en el seu pols amb els controladors. És la culminació d'un espiral de retrets entre PP i PSOE

Redacció
2 min

MadridRafael Hernando ha culminat l'espiral de retrets des que va esclatar la crisi dels controladors aeris i ha demanat directament la dimissió del ministre José Blanco, per haver utilitzat els ciutadans com a “hostatges i víctimes” del pols amb els controladors, a qui ha definit de “casta que l'executiu socialista ha consolidat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel PP, Blanco ha estat “incapaç” de negociar amb els controladors i per haver promogut l'aprovació del decret, divendres, malgrat que sabia que podia tenir conseqüències “greus”. Per ell, Blanco, en lloc d'acusar el PP de “conspiracions delirants”, hauria de plegar i deixar pas, i no afegir “gasolina al foc”. Així, ha corresponsabilitzat els controladors i el govern espanyol del caos aeri dels dos últims dies, que ha provocat la cancel·lació de 4.000 vols a tot l'Estat i ha afectat 600.000 persones, informa Efe.

Al llarg del dia, el PP i el PSOE s'han anat llançant acusacions acusant mútuament, per bé que José Blanco ha volgut defugir la polèmica. Tot ha començat quan el portaveu del PSOE al parlament andalús, Mario Jiménez, ha assegurat aquest matí que el PP "tenia alguna cosa a veure" amb "el cop econòmic que van intentar fer divendres els controladors aeris". Segons que ha indicat, el 3 de novembre importants i dirigents i senadors del PP es van reunir amb César Cabo, secretari de comunicació del sindicat de controladors, i això li fa pensar que els populars han jugat un paper actiu en la protesta.

La portaveu del PP a Andalusia ha respost iradament a Jiménez i li ha dit que, en lloc de preguntar-se per si els populars tenen alguna cosa a veure amb la vaga, el PSOE hauria d'"assumir les seves responsabilitats" en el caos aeri. El secretari de Política Autonòmica del PSOE i secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, ha carregat de nou contra el PP després que el senador popular andalús Pedro Agramunt hagi dit avui a València que ni ell ni els seus companys no assistiran en actes on hi sigui el secretari d'Estat.

stats