Política 02/09/2011

Blanco: "Les esmenes de CiU sí que trencarien el pacte constitucional"

El govern espanyol impedirà qualsevol canvi de la reforma constitucional al Senat

Miquel Codolar
1 min

MadridEl portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha explicat que l'executiu espanyol impedirà qualsevol canvi de la reforma constitucional al Senat que pugui retardar la modificació a la Constitució. Ha defensat que la reforma "és convenient, imprescindible i el sentit és fer-ho amb rapidesa i determinació" i per això "prolongar l'entrada en vigor de la reforma va en contra del principi de determinació i celeritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha criticat a CiU perquè "hi va haver un àmbit per l'acord, però honestament crec que moltes de les esmenes plantejades com imprescindibles per votar afirmativament són incompatibles amb el sentit que els constitucionalistes van donar a la nostra Constitució i això sí que trencaria el pacte constitucional". Ha exposat que li hauria agradat aconseguir més suports, però que no ha estat possible.

Preguntat per si els minuts anteriors de la votació l'hemicicle s'ha convertit en un "mercat persa", Blanco ha criticat l'ús d'aquesta expressió perquè "el que ha demostrat el parlament és que la nostra democràcia està viva, és real, hi ha diversos punts de vista, hi poden haver aproximacions diferents i hi ha espai i es va fer transaccional, i per tant hem vist un exercici d'un parlament viu, de democràcia real".

stats